HTML

Itten azt írja, hogy....

..némi McInerney parafrázissal ( és még csak nem is az övé! ), de úgy hiszem, hogy az új irodalom mindig a veszteségről szól. Ebben hasonlíit a régire.

Friss topikok

Izomtibi: Magilla bekombinál. ( A könyvkritika )

 

A bloggermocsárból ki/felemelkedés ékes példája a nov. 4-én megjelent könyv.

 

Küllemre, tapintásra a legjobb/nemesebb értelemben vett ponyvák, lektűrök finom papírjait és jól követhető betűtípusát hozta az Ulpius-Ház.

Fészbukszerű ismertetőt közöl a hátlapon a szerzőről, ahol végre nem a legkülönfélébb elit egyetemek és irodalmi díjak, vagy  - ellenpéldaként  - kokós/tróger múlt szerepel, hanem egy alig hihetően egyszerű, annál inkább életszagú adatlap, ahol a Tibi szokatlan közvetlenséggel ad számot magáról.

A fedlap egy közismert kézjelet formáző grafika ( fuck off! ), a másik oldal pedig egy rosszul kivarrt ( márminthogy nekem baromira nem jönnek be ezek a non figuratív dolgok, akkor inkább "szeretlek Irén..." ), elég jól kigyúrt bal kar és cici látszik ( köszönjük Biotech ! ), amiből  lekövethető, hogy Tibi tényleg izmos, nem csak a milliárdnyi kocka egyike, aki középkorúságának küszöbén sem tart még 100, szabályos fekvőtámasznál összesen.

Izomtibi, mint alanyi szerző egyébként a Fábry - féle Tüdő karakter, rockerzsoltisított változata, a pesti flaszerduma felélesztője.

Én mindíg is propagáltam, hogy a szellemességgel megzabolázott trágárságnak akár a közbeszédben is van helye, Ráadásul végre egy könyv, ami nem görcsöl a lehetetlen/megtanulhatatlan helyesírási szabályokon, hanem az internet nyelvén szól a nagyérdeműhöz.

A sztori lineárisan fejlődik egy kellemesen egyszerű fel/megoldásban ( ahol Magilla tényleg bekombinál, de mondjuk az gáz, h mindössze ennyi a szerepe, miközben a borítón ott figyel a címben. ), ami a Pulp Fiction-ből jól ismert; " elveszett a főnök táskája, ami ha nem lesz meg dzsihád van..." problémára van felfűzve.

A fél/alvilági szereplők zsánerei az unalomig ismertek, viselkedésük kiszámítható. Ezt tényleg nem lehetett jobban ábrázolni.

Bárcsak elkerülhető lenne ez a kulimunka!!

A pest ribancok egy új generációját bemutató Merci és Szandra leírása fantasztikusan jól sikerült. ( mármit cselekvésekben/élethelyzetekben való leírása..), mintahogy ( szívemnek oly' kedves ) a Fradi pálya környékén fellelhető még néhány dinoszaurusz  egyikének is ( csak úgy mellesleg ), akik az edzésekre is kijárnak még, és az ificsapat összeállítását is fejből nyomják évtizedekre visszamenőleg.

A köny számos erénye közül az egyik, hogy még nekem is sikerült elmélyedve olvasni, amíg a kölkök írták a leckét, pedig én az olvasást a nap megszentelésének tartom, legalább annyira, mint a napi háromszori  húsételt.

Summa summárum; aki kicsengett 3500 ft-ot a könyvért, egész biztosan nem fogja megbánni, hogy ezen a 3500 ft-on, most nem egy üveg Tiffán-t vett, vagy tippmixelte el habokra.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ujirodalom.blog.hu/api/trackback/id/tr663374126

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása